– 2 lingurițe chimion
-sare
– 2 lingurițe boia
– 1 linguriță coriandru măcinat
– 1/2 linguriță piper
– 1/2 linguriță ghimbi
r – 1/2 linguriţă scorţişoară
– 500 g ciuperci pleurotus
– 3 lipii
-maioneză vegană sau sos de usturoi cu smanatana vegana
2 castraveți murați
– 2 cartofi medii
– 2 roșii –
1/2 varză
– 1 ceapă
– 6 frunze de salată verde
Se presară ciupercile pleurotus cu condimentepentru shaorma (amestecul de condimente se poate din magazie. si poti opta pentru unul picant daca iti place asa)
– se preîncălzește cuptorul la 180 °C
– se curăță și se taie cartofii și legumele
– se pun cartofii la cuptor
– după 20 minute se pun și ciupercile și se gătesc împreună încă 15 minute (cartofii se gătesc 35 minute, iar ciupercile 15 minute)
– se ung lipiile cu maioneză sau cu sosul de usturoii , asezati legumele si rulati.